Zilver

 

In het grootste deel van onze vastgestelde historie word zilver als geld beschouwd, en vorm van sparen en een vorm van investeren.
Zilver heeft haar waarden door de metaalachtige karakteristieken die het een perfecte edelmetaal maakt voor industrieel , medisch en sierlijk gebruik.
Zilver word voor duizenden jaren al gebruikt als geld, velen namen vandaag de dag stammen ook af van het gebruik van zilver.

Het woord 'Dollar' komt van het woord Thaler een afstamming van het Duitse woord 'Joachimsthaler' wat toen een munt was afkomstig van de Duitse Joachimsthal zilvermijn.

De Britse pond is genaamd na de 'pond' gewicht, wat gelijk stond aan 240 'sterling' muntjes gemaakt van 1 pond zilver, vandaar de term 'Pond sterling' vandaag de dag.
Om toe te voegen, de Indische Rupee, het Franse woord voor geld 'Argent' en de beroemde Peso van het Spaanse rijk kwamen van een beschrijving van Zilver in een of andere vorm.

Net zo als goud is ook zilver een edelmetaal waar we allen op terug vallen als alle andere vormen van munteenheid niet meer werken of zouden vallen, wat beteken dat het altijd waarde zal behouden en zal dienen als verzekering in tijden van crisis.
Ook in tijden van inflatie en deflatie behoud zilver altijd haar waarden.